Akce

KLÁŠTERNÍ MÚZY-TERMÍNY DO 15.5.2023

Cyklus koncertů 
S obrovskou radostí vám oznamujeme nový projekt ZUŠ Václava Pichla v Bechyni s názvem Klášterní múzy. Rozhodli jsme se dát prostor mladým interpretům hudby, kteří však již nyní dosahují výjimečných kvalit. Jedná se o cyklus koncertů, které vždy jednou v měsíci představí vycházející hudební hvězdy,  mladé studentky a studenty vysokých uměleckých škol (HAMU, JAMU), dua, tria, soubory. Rádi bychom tak do Bechyně přivedli to nejlepší z rodící se nové generace hudebních interpretů. Těšit se můžete na Petra Felkenauera, Annu Gálovou, Veroniku Jaklovou, Marii Šumníkovou, Rézu Kahudovou, Dana Bouru a další, kteří již účast přislíbili. Mnozí mají za sebou úspěchy v republikových i mezinárodních soutěžích. Příležitost dostanou i hvězdy bechyňské, protože i v naší ZUŠ se rodí nebývale šikovné žákyně a žáci, kteří ač dnes dospělí, na nás nezanevřeli a rádi nám uspořádají koncert. 
Cyklus začal 29.9., kdy se nám předvedlo Trio Českého rozhlasu, ve složení Lukáš Pavlíček – hoboj, Lukáš Dittrich – klarinet a Libor Soukal – fagot. 30.10. se představil Daniel Boura s klavírním recitálem.
V letošním školním roce bude mít obsahově hlavní slovo náš úžasný klavírní koncertní nástroj, který škola získala prostřednictvím Nadace Komárkových Klavíry do škol. Speciálně zveme příznivce hudby z kategorie 55+, náš projekt umožní účast na kvalitních koncertech seniorům z Akademie umění a kultury, kam se za hudební obor můžete přihlásit a umožnit tak projektu fungovat.
Srdečně zveme ovšem všechny! Žáky současné i bývalé, rodiče, širokou veřejnost. Součástí koncertů bude i následný rozhovor s interpretem. Každý koncert bude začínat v 18 hodin a termíny jsme vybrali tak, aby si čas mohli najít všichni napříč celým týdnem i s ohledem na vaše zaměstnání. 
Nezbývá než si zapsat do svých diářů přesná data a pak už se jen tešit na: 30.10.,22.11.,7.12.,15.1.,13.2.,13.3.,15.4. a 15.5. Vstupné dobrovolné.
Byli bychom rádi, kdybyste sami dali vědět ostatním, budeme se na vás těšit.